God Jul och Gott Nytt År!

2010-12-26 21:26 | 2 kommentarer

Julen 2010

Nu har ännu ett år snart lagts till handlingarna på Klumgården. Tiden går så fort. År 2010 har varit, för mig personligen, ett år av lärdom. Det har varit allt från hovslagare till equiterapeuter, sadelbyte och foderstater. Allt för att min älskling ska ha det bra. Det är alltid med en ödmjukhet som jag försöker ta till mig ny hästkunskap. Min egen övertygelse är att vi ska vara ödmjuka inför varandras kunskaper och dra nytta av varandra. Det finns inte en sanning utan allt beror på häst, ryttare och mål.

Året har bjudit på en hel del förändringar. Museau har fått flytta till ny fodervärd i Luleå. Ronja har fått vandra vidare till grönare ängar. (Vi saknar er familjen Grennberg!) Samtidigt har även nya bekantskaper kommit till stallet. Vi har hunnit med vårstädningar, stallstädningar, grillning och kurser tillsammans. Till och med lite shopping så här innan jul!

Under nästa år hoppas jag på att saker och ting ska falla på plats. Att vi ska hitta rätt i träningen och att utrustning och fysiken ska vara med både mig själv och Parren   Vi är laddade inför ett nytt år tillsammans.

Vill tacka Maria för all den träning/träningsvärk som vi får på ridbanan och alla goda råd och roliga pratstunder!   Tack till hovslagare, equiterapeuter, medryttare och andra stallvänner och stallgrannar. Ett speciellt tack till våra fina stallgäster för ett härligt år. Jag hoppas på ett fint år 2011 tillsammans! Kram //Susanne

P.S Det finns lite chokladfudgetårta i sadelkammaren. Hoppas att det smakar!


Den som väntar på nåt gott väntar alldeles för länge...

2010-12-13 20:03 | 0 kommentarer

Frosten biterSå är det verkligen. Har aldrig förstått mig på uttrycket "Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge...". Såhär i juletider handlar det mesta om att vänta. Man bygger upp spänningen dag för dag i väntan på julafton. Dom som känner mig vet att det är ingen idé att leverera några julklappar i förväg till Durrudden. Ögonen lyser upp som på ett barn och jag har väldigt svårt att hålla mig från att klämma, känna, skaka och gissa ut innehållet i förväg! Med andra ord så har vi inga klappar under granen förrän kvällen innan julafton. Jag kan helt enkelt inte hålla mig. Nu går jag även i "väntans tider" att byta ut sadeln på Parreman. Det börjar att klia i fingrarna ordentligt nu i väntan på att få rida ett ordentligt dressyrpass igen. Att lufsa runt i westernsadeln är mysigt det med men jag längtar efter att vi ska få jobba lite igen!

Nu har vi även fått tillökning i stallet med två nya hästar. Fragansia har funnit sig direkt tillsammans med Fame. Dom är som ler och långhalm redan och vilken mysig tjej hon är Fraglan. Ingen idé att stressa upp sig där inte. Totalt okomplicerad och härlig! Jag hoppas att både häst och ryttare kommer att trivas här hos oss!   I helgen flyttade även "Cludde" in här på prov. Han håller precis på att känna in sig på våra rutiner här i stallet men har snabbt blivit kompis med boxgrannen, Parren.

Annars så verkar kung Bore ha bestämt sig för att stanna. Man börjar sakta att vänja sig vid kallgrader nu. Men vi får i varje fall en vit jul i år! Alltid nånting att glädja sig åt! Kram! //Susanne

«december 2010»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Arkiv
2013
2012
2011
2010
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti