KlumgårdenStall framsidaStallgångSadelkammare
Sadelkammare 2SadelkammareSadelkammareOmklädningsrum
InteriörFoderbänkSommarbeteSommarbete
LigghallVinterhagarnaVinterhagarnaRidplan 1
RidplanÖvre ridplan m. hinderpark 

Stall Klumgården är välplanerat och inrett i gammeldags engelsk stil med gjutgärnsgaller, byggt vintern 2007. Stallmiljön är lugn och skön och här är vi ett bra gäng i olika åldrar. Det ska vara roligt och avslappnat att vara i stallet och vi hjälps åt om så behövs. Ordning och reda samt eget ansvar värderas högt.

Stallet har totalt 6 boxplatser med vattenkoppar, ordentlig takhöjd, bra ventilation (mekaniska frånluftsfläktar & tilluftsdon i varje box) samt öppningsbara boxdörrgaller. Boxarna är ca 12 m2 och passar för både stor häst och ponny. Nytt för säsong 2018/2019 är att vi gått över helt till lösdrift. Detta innebär att installning sker endast vid sjukdom, dåligt väder eller på hästägarens önskemål. Vid installning ansvarar hästägaren själv för in-/utsläpp.
Vi har uppvärmt omklädningsrum med klädskåp och tvättmaskin för hästtäcken. Sadelkammaren är väl tilltagen med garderober och speciellt torkrum för hästtäcken och benlindor. I sadelkammaren finns även fikahörna med vattenkokare, mikrovågsugn o.s.v.
Från fikahörnan har man utsikt över vår belysta ridplan, 22x45m. I anslutning till ridplan finns hoppskjul med hinderpark från safety systems. En större belyst ridplan, på gräs, finns även i anslutning till huset.

Vi har fina, permanenta rasthagar där vi utfodrar våra hästar med slow feed nät. I anslutning till stallet finns tillgång till sommarbete. Rasthagarna har elström även vintertid med polarband vilket ger bra jordning hela vintern. 

Våra hyror är baserade på ett självkostnadsupplägg

Med detta menas att vi först har en grundhyra. Denna grundhyra utgör hästägarens del i stallets fasta kostnader. Grundhyran utgör 500:-/mån och häst.

Utöver grundhyran tillkommer sedan kostnaden för grovfoder samt strömedel. Torrhö samt strömedel köps in av upplåtaren. Vill man ha rundbal går detta bra men då ordnar man detta inköp själv. Förvaringsytor finns ute på gården.

Bussförbindelser finns med hållplats nära stallet, men körkort är en fördel, då bussförbindelserna på kvällar och helger är begränsade. Uppställningsyta för hästtransport finns på gården.

Stallet är byggt enligt Länsstyrelsens föreskrifter om häststall. Det är godkänt av Länsstyrelsen och vi innehar tillstånd för uthyrning av stallplatser. Vi skriver hyresavtal med samtliga stallgäster för både ert och vårt bästa. Vi innehar gårdsförsäkring samt f-skattebevis. Stallet är även utrustat med skallarm samt brandlarm, för vårt och hästarnas bästa.

Det viktigaste för oss är att hästar och människor ska trivas hos oss och tillsammans. Gör gärna en intresseanmälan i fältet till höger om intresse finns att stå hos oss. Referenser är ett plus.

Senast uppdaterad 2016-07-26, 21:54

Är du intresserad av stallplats så gör gärna en intresseanmälan nedan och berätta lite mer om dig själv och din häst  

Några bevingade ord om våra fyrfotade vänner:

Vill ni bidra med några ord så skriv gärna ett inlägg i gästboken eller maila klumgarden@home.se


"Rid aldrig fortare än din skyddsängel kan flyga" - Okänd

"Det finns något hos hästens yttre som är bra för människans inre" - Winston Churchill

"Mitt guld varken klirrar eller glittrar. Det glänser i solen och gnäggar i mörkret" - Okänd

"Den som säger att man inte kan köpa lycka för pengar, har aldrig köpt en häst" - Okänd

"Hästen ger oss de vingar vi saknar" - Okänd